Условия за доставка

Вие сте тук

УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

 1. Поръчаните изделия се доставят на посочения от клиента адрес с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ (плащане в момента на получаването) с куриерските фирми ЕКОНТ ЕКСПРЕС и СПИДИ. КУРИЕРСКАТА УСЛУГА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА. ДОСТАВКИ СЕ ИЗВЪРШВАТ САМО ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
 2. Индивидуалните клиентски поръчки, или такива които не са налични и би следвало тепърва да се произведат се доставят в срок от 5 до 7 работни дни.
 3. Заплащането на дължимата цена на стоката става при получаването й от клиента, поръчал стоката.
 4. Поръчки получени до 13.00 на съответния ден се обработват за деня, освен ако не са индивидуални изделия или наличноста е изчерпана. Поръчки след 13.00 се обработват за следващия ден.
 5. Цената на доставката може да калкулирате посредством представените по – долу калкулатори за доставка
  1. Линк към тарифен калкулатор на Спиди.

  2. Линк към тарифен калкулатор Еконт.

ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА И РЕКЛАМАЦИИ

 1. Клиент, поръчал стока чрез електронния магазин www.somaha.bg и получил същата по пощата или с куриер, има право да откаже получаването на поръчката, или част от нея след като вече тя му е доставена, само в следните случаи :
 • При транспортирането стоката е повредена / това трябва да стане още при получаване от транспротната фирма с протокол  от тях/
 • Доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента ;
 • рекламации по гореизброените случаи се извършват в момента на доставката при преглед на стоката.
 1. В случаите, предвидени в чл.55, ал. 1 от ЗЗП, купувачът може да упражни правото си в 14-дневен срок, да се откаже от поръчаната стока в случай, че бъдат посочени писмено основателни причини за това и се подпише декларация, удостоверяваща, че стоката не е използвана и не е нарушена оригиналната и опаковка. Връщането на стоките по тази точка е за сметка на купувача! - изтегли формуляр за рекламация
 2. Извън изброените случаи, клиентът има право да откаже да получи стоката като и той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.
 3. При доставката клиентът получава сертификат, съдържаща вида на изделието, вида на метала и камъните (ако има такива), теглото на изделието и цената му.
 4. Рекламации не се приемат при условие, че клиентът е посочил грешен размер на пръстен или гривна.​

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

 1. Доставчикът предлага търговска гаранция от един месец на бижутата.
 2. Доставчикът не носи отговорност за вреди, евентуално причинени на потребителя при ползване на предоставените услуги.
 3. Механично повредени или неправилно съхранени и експлоатирани бижута не се ремонтират гаранционно!​