Уведомление за поверителност и бисквитки

С настоящото www.somaha.bg със собственик и ползвател изрично посочените юридически лица в общите условия на страницата Ви предоставя информация относно Актуализираната политика за защита на лични данни, свързана със запазването поверителността при обработване на Вашите лични данни,  във връзка със сключване, обслужване и изпълнение на задълженията си като страна-продавач по договор за покупко-продажба на бижута,стоки и услуги както и за целите на обработване на Ваше искане, жалба , молба или друго запитване към нас.

Администратор на личните данни:

Администраторите на лични данни обработвани от www.somaha.bg са следните юридически лица:

1. Наименование на Доставчика: “ СОМАХА „ ООД

2. Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. „ Хан Тервел „ 2

3. Адрес за упражняване на дейността: гр. Пловдив, ул. „ Рогошко шосе „ 5

4. Данни за кореспонденция: гр. Пловдив , Email: workshop@somaha.net, тел: +359 895753863

5. Вписване в публични регистри: ЕИК: 201898144

6. Номер на удостоверение за администратор на лични данни : № 433630

II

1. Наименование на Доставчика: “ СОМАХА – 1 „ ООД

2. Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. „ Хан Тервел „ 2

3. Адрес за упражняване на дейността: гр. Пловдив, ул. „ Отец Паисий „ 2

4. Данни за кореспонденция: гр. Пловдив , Email: office@somaha.net, тел: +359 32626673

5. Вписване в публични регистри: ЕИК: 115535846

6. Номер на удостоверение за администратор на лични данни : № 238921

III

1. Наименование на Доставчика: “ СОМАХА С „ ЕООД

2. Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. „ Богомил „ 40

3. Адрес за упражняване на дейността: гр. Пловдив, ул. „ Отец Паисий „ 2

4. Данни за кореспонденция: гр. Пловдив , Email: sales@somaha.net, тел: +359 896799161

5. Вписване в публични регистри: ЕИК: 200675793

6. Номер на удостоверение за администратор на лични данни : № 433618

Какви Ваши лични данни обработваме:

Във физическите магазини на юридическите лица посочени в общите условия на страницата както и в интернет сайта www.somaha.bg обработваме следните лични данни на основание изричното Ви съгласие и доброволното предоставяне на лични данни при регистрация, запитване от контактната форма, запитване по електронна поща, нормална поща, факс, обаждане по телефон, текстово съобщение ( SMS ) или кореспонденция по Viber или скайп:

  • Имена;
  • Контакти: ел. поща, адрес за кореспондеция и/или телефон;
  • Банкова информация: обслужваща банка, номер на банкова сметка.
  • Парола
  • Лично и фамилно име на лицето за доставка;
  • Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
  • Телефон за доставка;
  • Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
  • Начин на доставка;
  • Начин на плащане;
  • Номер на поръчка;
  • Видеозаписи от записващи устройства във физическите магазини на юридическите лица свързани с www.somaha.bg;

На какво основание обработваме Вашите лични данни:

  • Изпъление на разпоредбите по ЗЗЛД и GDPR.
  • Сключване , обслужване и изпълнение на задължения по  договори за покупко-продажба на бижута, стоки и услуги;
  • Доставка на поръчаните стоки;
  • Достъпване на личния Ви профила на www.somaha.bg;
  • Проследяване и превратяване на нарушения във физическите магазини.
  • Обработването на Вашите лични данни , свързани с Ваши искания, жалби, молби  или други запитвания към нас, се извършва въз основа на недвусмислено изразено съгласие от Вас чрез приемане на общите условия, в изпълнение на законово изискване или въз основа на легитимен интерес на юридическите лица собствеци и ползватели на www.somaha.bg в случай на евентуален спор.

За какви цели ще използваме Вашите данни:

Предоставените от Вас лични данни ще бъдат  използване за целите на сключване , обслужване и изпълнение на задължения по  договори за покупко-продажба на бижута, стоки и услуги както и в определени случаи да отговорим на Ваше искане, жалба, молба или друго запитване.

При спазване на законовите изисквания е възможно да разкрием Вашите лични данни  на : Държавни и общински органи в изпълнение на изрично законово указание от тяхна страна.

Трети лица на които предосавяме лични данни, във връзка с дейноста на www.somaha.bg и физическите магазини на свързаните със сайта юридически лица

  • "СуперХостинг.БГ" ООД - предоставящ хостинг услуги
  • „Микроинвест„ ООД - предоставящ лицензиран ссофтуер за складова и счетоводна дейност.
  • Куриерски фирми за доставка: Еконт, Спиди и др.

 

За какъв срок съхраняваме Вашите лични данни:

  • В зависимот от типа на вашите лични данни ще ги съхраняваме в следните срокове :
  • Данни за поръчки онлайн се съхраняват от 6 до 12 месеца
  • Клиентските профили обвързани с електронния магазин www.somaha.bg се пазят до 5 години от датата на последното влизане на потребителя в системата.
  • Данни за поръчки направени във физическите магазини на свързаните юридически лица със www.somaha.bg се съхраняват 1 месец
  • Данни свързани със счетоводната дейност по закон се съхраняват 10 години.
  • Данни от записващи устройства във физическите магазини на юридическите лица свързани с www.somaha.bg се пазят в срок до 30 дни от датата на събитието

 

Вашите права по отношение на личните Ви данни :

  • Да получите достъп до Вашите лични данни които обработваме и да получите копие от тях; Последните ще бъдат предоставени при писмено поискване и удостоверяване на самоличноста Ви.
  • При непълнота или неточност , личните Ви данни да бъдат коригирани;
  • Да поискате данните Ви да бъдат заличени, когато са налице условията за това;
  • Да поискате обработката на личните Ви данни да бъде ограничена;
  • Да оттеглите даденото от Вас съгласие.

 

Уведомление за използване на „ бисквитки „ ( cookies )

Във връзка с дейноста си www.somaha.bg се използват бисквитки ( cookies ).  Целта на настоящот уведомление е да ви разясни видовете изпозвани технологии, каква е тяхната функция и избора Ви по отношение на употребата им.

 

Какво представляват бисквитките?

  • „Бисквитките“ (Cookies) са малки текстови файлове, които се записват на Вашето устройство (настолен компютър, лаптоп, таблет, смартфон), при посещение на определени интернет страници. Обикновено „бисквитките“ съдържат името на сайта, уникален идентификационен номер и срок им на валидност. Бисквиткете могат също да записват колко дълго сте на дадена страница, кои линкове натискате, предпочитания за език, цветове на сайта и други като самите те не могат да бъдат използвани за разкриване на вашата самоличност или лична информация.
  • Какви бисквитки използваме и как?
  • Влизане и удостоверява - за да се установи автентичността на нашите потребители при изпозване на сайта.
  • Защита - за да се изпълнят условята за ползване на сайта и поддържане на  сигурността на предоставяне услуги.
  • Съхранение на информация, която предоставяте в уеб сайт.  – При предоставяне на информация или добавяне на продукти в количка за пазаруване се съхраняват данните в бисквитка с цел запомняне на добавените от Вас продукти и информация.
  • Електронният магазин www.somaha.bg  използва и бисквитки от трети страни чието използване се управялва от съответните интернет страници и не се контролира от www.somaha.bg . Използването им може да изключите използвайки настройките на съответния браузър или да следвате инструкциите на съответните сайтове управляващи бисквитките.
  • Анализ: Google Analytics  с цел генериране на статистика касаеща трафика на www.somaha.bg и източниците на трафик.
  • Facebook pixel.
  • Социални мрежи ( facebook, google plus, printerest, twitter, email services ): посещения на www.somaha.bg свързани със съответния потребителски профил в социалната мрежа. Споделяне на продукти всъответната социална мрежа.
  • Google reCaptcha - модул за защита от автоматизирани спам съобщения.

SSL сертификат

Електронният магазин www.somaha.bg  е снабден със защитен SSL(Secure Socet Layer) сертификат, който осигурява криптирана връзка между сървъра и личния ви браузър, с цел осигуряване на максимална защита на вашите лични данни.

Изтриване на бисквитките ( cookies )

Всеки потребител на www.somaha.bg може да изберете дали да приемете бисквитките или не. В зависимост от браузъра който ползвате може да го настроите така, че той да Ви уведомява кога получавате бисквитки и да го настроите така, че да имате възможноста да приемете или отхвърлите дадени бисквитки ( cookies ).  Може да настроите браузъра си така, че да отхвръля всички бисквитки, което от своя страна може да промени правилното използване на www.somaha.bg на вашия компютър. Всички промени с политиката по ползване на бисквитки ще бъдат публикувани на настоящия линк и ще влизат в сила незабавно от датата им на публикуване.