13 страхотни съвета как да носите бижута

Вие сте тук

златно колие с висулка безкрайност

Как избирате бижутата, които да добавите към гардероба си? Как избирате кое от всичките ви бижута да комбинирате с дрехите? Понякога можете да изберете грешното бижу и да изглеждате прекалено натруфено или пък прекалено скучно. Заради това изборът не винаги е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Извадихме най-добрите съвети как да носите бижутата ви, така че да се откроявате, четете по-надолу.

Необходимо е да споменем и че едно бижу трябва да изпълнява няколко неща - то трябва да е фино и красиво и задължително трябва да допълва вашето усещане за стил.

Съвет 1: Носете по няколко бижута

Експериментирайте с контрастни дължини, форми, текстури и цветове едновременно. Когато носите по няколко бижута от един и същи вид, например пръстени, гривни или колиета, то смело заявявате вашия стил.

Ако решите да наслоите няколко колиета с различна дължина, трябва да знаете, че този метод привлича погледите към лицето ви. Ако това ви е целта, тогава смело сложете не само различни дължини, ами и различни форми и текстури.

Може да натрупате и няколко гривни на едната ви ръка. Такъв модел гривни са бангелите, които издават приятното леко дрънчене, докато се движите. Смесването на пръстени също не е изключено. Няма нищо по-красиво от няколко атрактивни пръстена, които допълват стила ви по уникален начин.

Съвет 2: Необходимо е да знаете границите на приемливото

Понякога прекаляването с бижута не подчертава стила ви, а прави точно обратното - разрушава го.

Ако привличате вниманието към лицето и деколтето си с многослойни колиета и изящни висулки, може би нямате нужда и от 5 гривни допълнително през този ден. Ще привлечете вниманието още с колиетата, гривните в тази ситуация ще са по-скоро излишни.

Ако сте избрали да сложите големи, цветни обеци със скъпоценни камъни, то може би няма да е добра идея да добавите и колие, дори да е същата цветова гама или пък изработено от същия благороден метал, злато или сребро.

Съвет 3: Внимателно избирайте обеци

Много е странно, че слагайки си обеци на ушите, ние много често изцяло ги забравяме. Хората, с които комуникираме през деня ги виждат, но не и ние. Трябва да се стремите да изберете обеци, които да оформят лицето ви и да допълват косата, цвета на очите и тона на кожата.

Ако имате дълга коса, чудесен съвет е да изберете цвят или метално покритие, което е по-вероятно да се вижда, в зависимост от цвета на косата ви. Тоест, ако сте руси, изберете бяло злато или сребро, ако пък сте с черна коса, то тогава и жълто злато и сребро ще ви подхождат.

Ако сте от хората, които предпочитат да носят един единствен чифт обеци години наред, тогава нека ви напомним, че е добре за стила ви, от време на време да сменяте моделите. Така ще добавите интерес към визията ви. Освен това, можете докато носите новите, да почистите старите.

Висящите обеци например добавят блясък и движение и са особено подходящи за дами с къса коса, които искат да наблегнат на изяществото на шията си.

Съвет 4: Експериментирайте със смесването на различни благородни метали

Преди време беше моден грях да смесите злато и сребро. Днес това вече се счита за нещо абсолютно нормално. Помислете за висулки, които контрастират с цвета на верижката на колието, към което са закачени. Сложете няколко различни на дължина колиета от разнообразни метали. Можете дори да направите същото с гривните и пръстените. Ако пък има някакъв елемент, който ги обединява, като например това, че всичките са инкрустирани с един и същи вид скъпоценен камък, то тогава комбинацията ще стане уникална.

златна висулка капка на синджирче

Съвет 5: Помислете как бижутата да допълват облеклото ви

Преди да започнете да се обличате, помислете какво най-много искате да носите, където и да отидете. Може да решите, че наистина искате да носите конкретно бижу, като тогава трябва да съобразите всички дрехи спрямо него. Ако обаче вече сте избрали дрехите е необходимо да съчетаете с тях бижуто.

Най-важното условие е да не бързате и да имате огледало, където да видите как изглежда бижуто отдалеко. Много често нямаме точна представа за неговия размер или стил преди да го наложим върху себе си.

След това трябва да прецените дали искате акцентът във вида ви да пада на бижутата или на дрехите ви. Ако дрехите ви са много цветни или по тях има някакви искрящи или привличащи вниманието елементи, то тогава е най-добре бижутата да са по-скоро скромни и малко на брой. Но ако облеклото ви е по-скоро консервативно съвсем спокойно можете да изберете да сложите големи бижута, които да привличат погледа отдалеко.

Съвет 6: Къде искате да попадне фокусът на облеклото ви?

Къде искате да бъде насочен погледът на хората? Ако носите бижута, които са предназначени да привличат вниманието, обикновено е най-добре да фокусирате визуално върху една област на тялото, на която искате да обърнете повече внимание: врата, ушите, ръцете и т.н. Например, ако носите дръзка огърлица, тогава изберете по-фини пръстени и обеци. Или може дори да помислите да не слагате такива.

Съвет 7: Как да обновите гардероба си?

Не, няма да ви съветваме да харчите пари за дрехи. Можете съвсем спокойно просто да налагате различни бижута върху дрехите, които вече притежавате. Така със сигурност ще откриете някоя комбинация, която не сте забелязвали преди. Заедно с бижутата слагайте и шалове, шапки, часовници и тн. Ако е нужно, даже се снимайте, за да може и след това да прецените дали изглеждате добре. Ще бъдете изумени от това, което можете да измислите, за да промените външния си вид дори и облечени с най-простия тоалет.

Повторете това с всичките си дрехи или поне с по-официалните. Ако нямате много бижута или колекцията ви не е много разнообразна, помислете за видовете бижута, които ще разширят и добавят интерес и дълбочина към вашия гардероб. Можете да разгледате колекциите ни от златни и сребърни бижута и да изберете нещо по-нестандартно, което досега не сте имали.

Съвет 8: Не се осланяйте само на трендовете

Да си роб на модата е супер, обаче е далеч по-добре да бъдеш роб на собственото си тяло и собствения си стил. Тенденциите влияят донякъде на това, което носим, но никога не е добра идея съвсем сляпо да ги следваме, особено ако е за сметка на собствения ни вкус.

Опитайте се да разберете собствения си стил и да определите кои дрехи ви карат да се чувствате уверени и красиви. Напълно възможно е точно те да не са на мода.

Когато избирате бижута, които да носите, винаги помислете кои от тях отговарят на вашия цвят кожа, коса, очи и естествено на гардероба и стила ви. Идеята на бижутата е да подчертаят личността ви, а не да я скрият зад тях.

голям сребърен пръстен

Съвет 9: Носете големи пръстени

Да носиш големи пръстени днешно време е израз на увереност. Ако пък сложиш няколко пръстена едновременно, това е истински моден писък. Така можете да създадете малко по-различен външен вид всеки ден. Опитайте да съчетаете набор от съвпадащи пръстени или изберете комбинация от цветове, текстури и скъпоценни камъни. Най-важното условие е да не слагате по повече от 1 коктейлен пръстен на всяка ръка.

Съвет 10: Съчетайте колиета с линията на шията ви

Освен ако не е сантиментално колие, което се радвате да бъде скрито под дрехите ви, колието заедно с висулката трябва да се вижда и така да подобря облеклото ви. Например, ако имате рокля с V-образно деколте, висулка, която седи във V форма над деколтето ви, ще направи чудеса с линията на роклята.

Дългите колиета пък стоят страхотно върху поло дрехите. Заоблените колиета са само за заоблени деколтета. Естествено и дължината играе много важна роля, така че и това трябва да имате предвид.

Съвет 11: Всъщност трябва ли да носите колие?

Понякога е добра идея да излезете без огърлица. Ако носите дръзки обеци тогава липсата на огърлица, която да отклони външния ви вид, може да бъде добър начин, в зависимост от вашето облекло. Също така, ако носите дрехи с много дълбоко или пък много високо деколте, пропускането на колието отново е добра идея.

Съвет 12: Да сложите ли бижу със сантиментална стойност?

Почти всеки си има някоя гривна или чифт обеци, които са му подарък и много си харесва. Това обаче не означава, че тези бижута подхождат на всяко облекло. Това, че нещо е сантиментално, не означава непременно, че трябва да го носите всеки ден ( например сватбените и годежните пръстени). Помислете как бихте се чувствали, ако не носите конкретно бижу всеки ден и дали това е опция за вас. Ако решите да носите едно или повече сантиментални бижута през цялото време или през повечето време, тогава помислете как можете да ги комбинирате, за да са интересни и разнообразни.

Съвет 13: Най-важното правило е да избягвате правилата

Нарушавайте правилата както намерите за добре. Дрехите и бижутата ви са ваши и стилът ви е израз на вашата личност, следователно вие най-добре знаете кое и колко да показвате на другите.