Сребърни халки

Вие сте тук

сребърни халки с широка лента

Сребърни халки - символ на лоялност и вярност

Неоспорим факт е, че традициите не са това което бяха. Това правило се отнася и за халките, които само до преди двадесет - тридесет години задължително бяха изработени от злато или платина и предназначени най - вече за брачни обети. Днес, когато се заговори за халки и изобщо за дамски пръстени, доста голяма част от хората са на мнение, че този свещен символ на брака ( златните брачни халки ) може спокойно да бъде заменен от семпли и изчистени сребърни халки. За да бъде една халка перфектна не е нужно непременно халките да са изработени от злато, напротив и моля не бъркайте сребърните халки със сребърните пръстени. Сред модните дизайнери все повече се прокрадва тенденцията да се предлагат сребърни халки. Сребърните бижута и среброто генерално е предпочитано и от доста голяма част от младите хора от една страна заради значително по - ниската цена на, а от друга страна заради по - голямото разнообразие.

сребърен годежен пръстен с камък и трапец

Като говорим за халки обаче нямаме предвид само брачните халки или сребърните годежни пръстени. По принцип, сребърните халки за двама символизират верността, лоялността и любовта между хората, но не е необичайно халки да се носят и от неомъжени дами или неженени господа. Халките могат да означават принадлежност към група, вярност към любим човек или пък просто могат да се носят защото ни харесват. Модните дизайнери предлагат изключително впечатляващи модели на халки, които допълват перфектно всяка визия. Голяма част от мъжете предпочитат масивните сребърни халки, които да подчертават тяхната мъжественост и момчешки чар. Има доза атрактивност в мъже, които носят халки, не защото трябва, а защото искат. Този тип хора, като цяло обръщат много внимание на външния си вид и винаги можете да им подарите красиво бижу. Те ще го оценят. Разнообразието от сребърни халки, което може да се открие на родния пазар е изключително голямо, а моделите и формите на халките са безкрайни, цените са от 28 лв. до към 90 лв.

В зависимост за какво е предназначена халката, която искате да закупите можете да избирате от стилни и изчистени брачни халки до халки, които носят конкретно послание, тоест гравирани сребърни халки. Много актуални в момента са сребърните халки с камъни, които се вписват прекрасно и са акцент във всеки дамски тоалет. Сребърните халки са стилни, нестандартни и могат да бъдат изработени в комбинация с позлатка, родиево покритие и др.Тези при които се комбинират два метала, са много атрактивни и по правило правят пръстите да изглеждат по-тънки. Много интересни и атрактивни са моделите, които са обсипани с камъни. Те не са ежедневни модели и носенето им всеки ден би означавало много трудно почистване. Винаги, когато си избирате сребърна халка, независимо дали планирате да не я махате изобщо или подбирате бижу за повод или тоалет, то трябва да прецените и колко трудна ще е поддръжката ѝ. Халките и пръстените стоят по ръцете ни и се замърсяват изключително лесно, защото на ден се докосваме до стотици предмети. 

Халките и световните дизайнери

Като част от световната мода, бижутата не заемат първо място, но със сигурност заемат важно място. Халките са неизменна част от цялостната визия на един завършен модел и световните дизайнери го знаят и го използват. Не са малко моделите, които имат надписи на даден бранд, за да подчертаят силата на бранда. Подобен модел е и този на Булгари, който е смелото съчетание на керамика и сребро. Но точно затова са световните дизайнери, нали? Да съчетават смело и да ни изненадват с добри комбинации. Световните дизайнери обръщат внимание на халките, защото те могат да бъдат претворени както в акцент, така и в допълнение. Това е огромен съвет, който важи за всички, които са решили да се снабдят със сребърна халка и да я носят ежедневно.