Сребърни икони

Вие сте тук

Икона на Светото семейство

Сребърни икони за подарък

Един от най-подходящите подаръци, които можете да изберете за вашите близки, особено ако имат по-специален повод като годишнина от сватба, сватба или кръщене, са иконите и по специално сребърните икони. През годините се е превърнало в обичай, да се избира подарък икона за близък човек, когато искате да подарите дар със смисъл. Почти всяка жена например притежава в дома си икона на Богородица или Свети Мина. В нашите категории за икони ще откриете разнообразни модели, изработени от сребро. Във всеки един от тях се крие искрено пожелание за благополучие и здраве. Разгледайте ги внимателно и изберете онази, която ви допада най-много. Всяка наша икона е на добра и атрактивна цена, независимо дали е изработена изцяло от сребро, посребрена или пък позлатена.

Технология за изработване на сребърни икони

За да се изработи една икона на Богородица, например, се изискват определени умения. Освен това църквата има изисквания за техниките на изобразяване на светиите. Например, замисляли ли сте се защо Свети Георги винаги е възседнал кон и държи копие? Информация за техниката на изработка на всяка икона, която е предлаган от нас продукт, може да получите, ако се свържете с нас от страницата ни за контакти.

Интересен факт е, че църквата не позволява да се рисуват икони или да се изобразяват светии на недостатъчно твърди предмети. Тоест, задължително иконите трябва да са върху дърво, сребро, злато или друга твърда плоскост. Това важи за иконите, изобразяващи както Богородица и младенеца, така и светиите и Исус Христос. Нови похвати трудно се приемат от църквата.

Икона за вкъщи

Ако сте в процес на търсене на сребърна икона за дома ви, тогава няма защо да се бавите, може да филтрирате нашите продукти по цена и да изберете онази, която отговаря на бюджета ви. Да притежавате ценна икона в дома си, например сребърна икона на Богородица, ще ви даде спокойствието, че някой ви закриля непрестанно.

Не е нужно една сребърна икона да е на висока цена. Когато разгледате нашите продукти, ще се уверите, че всички те са красиво и качествено изработени и в същото време ги предлагаме на разумна цена.

Информация за всеки един продукт има отстрани до снимката му. Както ще видите по-горе имаме отделни категории за сребърните и посребрените икони и продукти, така че ако не желаете цялата икона да е изработена само от сребро, може да се пренасочите към другите модели.

Видове сребърни икони и защо да ни се доверите като магазин за сребърни икони

Една сребърна икона може да бъде изработена в разнообразни размери и форми. Може да разгледате и нашите нови модели сребърни или златни бижута, които са с изобразени светии на тях или са във формата на кръстчета. Всеки наш продукт, независимо икона или бижу, притежава сертификат за качество. Няма значение колко малък/голям е продуктът, ако в него са вложени благородни метали, той трябва да притежава сертификат, носещ информация за количеството и качеството на смесите. Само така продажната му цена ще бъде оправдана.

Друг отличителен белег на добрата икона е добре изработената ѝ рамка. Рамките най-често са дървени и ако моделът върху избраната икона е много детайлен, тогава те са по-изчистени откъм орнаменти. Ако пък иконата е без много детайли, тогава дървената рамка е възможно да допълни с атрактивност. По този начин се постига баланс.

Възможно е иконата да е от дърво, а отгоре да е с благороден метал. Дървото, от което се изработват дървените икони и продукти, в повечето пъти е орехово, защото се обработва най-лесно. Иконата може да е изцяло сребърна, може да е посребрена, може да е и с позлата. Изобщо вариантите, които ще намерите днес са най-разнообразни.

Например всяка една икона на Богородица изобразява Богородица, но една е сребърна, друга златна, а трета дървена и всички са символ на вярата. Естествено всеки вариант е на различна цена. Хубаво е към иконата да има и сертификат, за да можете, ако пожелаете да минете безпроблемно граница с нея. Ако поръчвате онлайн от нас сребърна икона на Богородица или на друг светия, ние ще ви изпратим с доставка и сертификата към нея.

Необходимо е да обърнем внимание и на двойните и на тройните икони, които са разположени в една рамка. Избирайки такава двойна икона, ще можете да зарадвате получателя ѝ с изображенията на няколко светии, не само на един.

Нашите сребърни икони са на цена от 30 лв. до 600 лв. Всеки продукт е създаден с качествени материали, сребро или злато. Ако имате въпроси, можете да се свържете с нас от страницата ни за контакти.

Иконата е подходящ подарък за всеки

Ако се чудите кой наш продукт е най-подходящ за подарък за ваш близък човек, то ние ще ви отговорим кратко и ясно - "всеки един". Да изберете добър подарък означава той да съвпада с предпочитанията на човека. Когато искате да дарите нещо ценно и наситено със смисъл, тогава и иконите са добър вариант.

Грижа и поддръжка на сребърни икони

Среброто и златото не изискват често почистване. Ако сте закачили иконата на стената е достатъчно да минете с мека кърпа да забършете праха. Ако среброто обаче е започнало да се окислява, тогава най-добре е да занесете иконата на специалист, който да се погрижи за нейното почистване. По този начин, тя ще краси дома ви по-дълго време.