Писалки Balmain

Вие сте тук

мъж държи изтънчена писалка

Ако планирате да направите корпоративни подаръци и сте се спрели на писалки Balmain,  то искаме да ви поздравим за избора. Не само, че подаръкът ви ще е изключително изтънчен, ами и сте уцелили писалки с велика история и наследство. Писалките на Balmain показват класа и крайна форма при еволюцията и иновациите.

Историческото значение на писалките.

 Винаги през годините, писалките са били подценявани и не са били считани за велики изобретения. Това естествено е много жалко, защото без писалки, историята дори е нямало да може да бъде записана на първо време. Освен това щяхме да се лишим от така прекрасната литература и дори образованието нямаше да е на нивото на което е днес. Определено писалките са били отговорни за запазването на факти и събития редица години подред. Ако трябва да ги сравним с нещо, то смеем да заявим, че може би са по-значими и от мечовете. Но откъде са се появили писалките и как са стигнали до днес, това е история, която не бива да пропуснем да разкажем!

Писалките в древността.

Преди много години, още когато камъкът не е бил просто модерно покритие за баня, от него са се изработвали почти всички пособия за ежедневието. Не би трябвало да изненадаме никого като кажем, че на камък са били намерени първият издълбан език с длето. Със сигурност не им е било лесно да оставят някакви рисунки, думи в камъните. Малко след това Египтяните изобретили папирусът и вече длетото не било нужно. Имало необходимост от инструмент, който не е толкова примитивен и може да оставя следи върху папируса. Някой се е сетил, че стъблото на тръстиката е най-подходящият инструмент и макар и не толкова прецизно, колкото днес го правят писалките на Balmain, тръстиковите писалки успявали да разпръснат някакво количество мастило по страниците.

Тази форма на писалките се е запазила с години, докато най-накрая не е била заменена от перата. Перата писалки са били най=-модерният вид писалка тогава, нещо като писалките на Balmain днес.

Писалките с резервоар за писане.

Този вид писалки са били измислени някъде през 1800 г., когато хората са се изморили да си ловуват старите, защото перата първо е трябвало да бъдат уловени и после чак отскубнати и използвани за писалки. Хората са започнали да желаят писалки, които не правят толкова голяма бъркотия като старите и на разплискват мастило навсякъде. За тази цел мастилото е трябвало да бъде съхранявано в самата писалка. Не им се е получило. Първите опити за подобни писалки били катастрофа. Писалките изпускали двойно повече мастило отколкото трябва, нищо не можело да се пише с тях и освен това се чупели изключително лесно. След многократни опити към 1800 г. започнали да се произвеждат първите писалки със собствено резервоар.

писалка подписва

Химикалките с топче.

Въпреки че писалките с резервоар били стъпка напред, все още имало още много какво да се желае. Един журналист забелязал колко бързо изсъхвало мастилото върху вестникарската хартия и решил да се заеме с изработката на следващата писалка. Успял да измайстори писалка, която да има малка сачма, топче, което да разпределя мастилото равномерно и така да не се разплисква по хартията.

След всички тези интересни факти, вече можете да разберете, защо писалките трябва да имат специално място в музеите и защо писалка на Balmain е перфектният корпоративен подарък.