На кои цветове дрехи да сложим златни бижута?

Вие сте тук

златно колие слънце

Бижутата са важни

Почти няма жена, която да не обича бижута. Можем дори да отсъдим, че жените изпитват страст към красивите бижута. През годините, накитите са били приемани както за признак на социален статус, така и за признак на женственост. Всяко едно бижу е било ценено, независимо дали е изработено от благороден метал, пера, перли или камъни. Макар днес определено да са по-ценени тези бижута, които са изработени от злато и сребро, те отново изпълняват същата основна функция - а тя е да допринасят за красотата на човека, който ги носи.

Ако погледнем назад към миналото ще открием, че бижутата са били създадени, за да подчертават естествената красота - нежната шия на жената, китката ѝ, ушите ѝ, челото и кръста. Любовта към бижутата е всъщност любов към красотата. И добрите майстори бижутери го знаят това и го използват, когато създават колекции бижута. Бижутата така трябва да прилягат на женската фигура, че да предизвикват различно послание. Жената може да иска да изглежда смела, невинна, нежна и всичко това може да го постигне с правилните бижута.

Освен всичко друго, златните бижута са и много добър подарък, говорещ за сантименталност. Жените отделят много време за да си подберат дизайн, който да им харесва и в същото време да им пасва най-много. Ако избирате подарък, златно или сребърно бижу, е необходимо много добре да познавате дамата, нейният стил и начинът, по който се облича.

Как се съчетават златни бижута с дрехи?

Винаги, когато една дама се приготвя да излиза, първо избира дрехите и след това налага бижута да види дали си подхождат. Има няколко универсални комбинации, които си подхождат много добре с жълтото злато.

Черен цвят

Златните бижута стоят изящно върху черен фон. Можете да сложите златно колие върху черна блузка или дълги златни обеци, ако сте с черна коса. Изобщо, черният цвят позволява много красиви комбинации със златни бижута. Дълбочината му подчертава блясъка на златото и привлича погледите може би както нито един друг цвят в спектъра.

Изумрудено зелено

Зеленото винаги е на мода. Точно както и черното, така и този цвят подчертава блясъка на златните бижута и заради това, ще го видите доста често комбиниран с тях. Изумруденото зелено е тежък цвят, наситен, често използван при зимните колекции дрехи. Дизайнерите го използват често за дълги рокли, зимни палта и сака. На всички тях най-много са им ходели винаги златните бижута, изработени от жълто злато. Колкото по-обемно и голямо бижуто, толкова по-величествено изглежда дамата.

Сребърен цвят

Това е доста смела комбинация, защото съчетава сребърен цвят дрехи със златни бижута. Комбинация, която доста дълго време е отхвърляна - изобщо смесването на метали и техните цветове от години е тема табу. Всъщност обаче визуално не дразни окото и дори има чар. Бъдете смели и експериментирайте.

Златен цвят

Да сложите златни бижута върху златна рокля е не само добре приемано, ами е символ на лукс. Това намеква на всички около вас, че сте облечени от глава до пети в злато и нямате никакво намерение да го криете.

златно колие пеперуда

Червен цвят

Още от малки ни учат, че на червен цвят най-добре си пасва сребро. Това обаче е едно от онези правила, които търпят промени. Пробвайте да сложите златни обеци на червена рокля и ще осъзнаете, че никак не е лоша комбинация.

С който и от 5-те цвята да сложите златни бижута, няма да сбъркате. Бъдете смели и подбирайте разумно. Златните бижута могат да се превърнат в прекрасен акцент, който да привлича вниманието към ръцете ви, косата, шията или глезените. При всяко положение, ако поставите златно бижу на точното място, тогава няма как да не подчертаете красивите извивки на тялото ви.