Модерните бижута през 2020

Вие сте тук

куп от модерни бижута през 2020

Всеки път, когато е необходимо да допълваме нашата визия, бижутата идват на помощ. На всички ни е ясно, че с правилното кокетно колие или чифт искрящи обеци, дамското облекло изглежда още по-стилно. И наред с всички други модни тенденции, се променят и тези на аксесоарите.

Началото на новото десетилетие означава нов старт - нова рутина, нова работа, нов гардероб. Тук е мястото да повдигнем въпроса, как ще изглеждат бижутата през 2020 г. и кои тенденции си струва да следваме? И докато през последните години минахме през нежните малки аксесоари, масивните украшения, чокърите, дългите колиета и т. н., то през 2020 г. ще можем да експериментираме и комбинираме всичко. Колкото повече, толкова по-добре!

Новото десетилетие носи със себе си кутия за бижута, пълна с вълнуващи тенденции, които ще оставят старите правила в миналото. Масивни колиета, големи халки, цветни камъни, пискюли, комбинация на различни метали, пънк вериги… всички трендове ще могат да се носят в ежедневието. Ако сте фенове на екстравагантната визия, то сега е времето да се изявите.

Колиета тип верига

Масивните синджири са в центъра на вниманието през тази година. „Колието или гривната тип верига, продължават да бъдат важни през 2020 г.“, казва Ерика Русо, вицепрезидент и моден директор на аксесоари и красота в Bloomingdales. Можете да изпробвате тенденцията по два начина - да наслоите няколко по-тънки синджира или да заложите само на едно внушително колие. Който и вариант да изберете, със сигурност няма да сбъркате. 2020 г. се предвижда да бъде годината на веригата.

Бижута, наследени от миналото

Ретро бижутата са хит през новото десетилетие, затова не се колебайте да нападнете кутията с аксесоари на баба си. Винтидж колиета, антични пръстени или обеци в арт стил, тотално могат да променят визията ви. Според модните специалисти, наследството ще бъде източник на вдъхновение за дизайнерите тази година.

Обеците халки

Халките се появиха отново през последните няколко сезона, като тенденцията ще продължи и през 2020 г.. Този път обаче, моделите с по-големи размери, ще имат водеща роля. Според модните експерти, този вид обеци добавят както простота, така и драматичност към всяко облекло. Те са идеално допълнение към всеки стил, независимо дали носите дънки и тениска, или елегантна рокля. Халките, покрити с цветен емайл или камъни, също са чудесен избор за този сезон.

Цветни бижута

Ако досега сте пазарували само изчистени бижута от злато или сребро, време е да промените това и да изпробвате нещо цветно. Може да изберете златна гривна, на която са поставени цветни камъни или обеци с различни цветни фигури. Не се колебайте да пробвате различни комбинации. Може да останете изненадани от резултата!

Очарователни колиета

Ако не сте фенове на масивните синджири, то няма как дългите небрежни колиета да не ви допаднат. Те са актуални през последните няколко сезона, но за разлика от преди, сега спокойно може да наслоявате няколко от тях. Не се притеснявайте да комбинирате различни видове метали, а дори и стилове, стига да не прекалите, разбира се. Хубавата новина е, че те изглеждат чудесно и на ежедневна визия и на по-елегантна.

Множество гривни и пръстени

Ефектът на наслояването важи не само за колиетата. Той също може да бъде използван при носенето на гривни и пръстени. Може да комбинирате няколко тънки гривни в различни цветове или да разпръснете пръстени по цялата си ръка.

Комбинации от злато и сребро

Колкото и да е досадно, в модата има много от така наречените „правила“ - да се обличаме според възрастта си, да не смесваме принтове или да не комбинираме злато и сребро. Много от модните клишета не важат в днешно време, особено носенето на бижута от различни метали. През 2020 г. това е не само напълно приемливо, а даже се смята и за стилно и модерно. Може да комбинирате златен часовник със сребърен пръстен или да наслоите гривни от различни метали. Много актуални са и комбинираните бижута от бяло и жълто злато.

висящи сребърни обеци с позлата

Висящи обеци

Масивните висящи обеци също се завърнаха на модния подиум. Може да изберете между такива с ресни, с различни висящи фигури (с форма на кръгове, фиби, листа и т. н.), камъни и други. Доста интересен тренд през 2020 г. са обеците с висулка, представляваща безопасна игла. Докато доскоро, това изглеждаше по-скоро пънкарско, то този сезон, те стават тотален хит. За по-интересна визия, може да заложите и само на една дълга обеца.

Перли

Перлите винаги са били символ на класа и елегантност. И ако преди се е смятало, че те трябва да се носят само за специални поводи, то днес съвсем не е така. Освен, че може да ги срещнем в облеклото, аксесоарите с перли са страхотно допълнение за ежедневната ни визия. Комбинирани със злато или сребро, тези нежни топчета, изглеждат зашеметяващо.

Определено, любителите на необичайни аксесоари, ще заблестят този сезон. Не се колебайте да експериментирате с метали и цветове. И все пак, не забравяйте, че бижутата, изработени от благородни метали ще бъдат винаги модерни. Освен, че са толкова ценни, златните и сребърни украшения винаги са били символ на стил и естетика.