Лабрадорит

Вие сте тук

Лабрадоритът е полускъпоценен камък, фелдшпат минерал, който е изключително богат на калций. Интересно е, че притежава свойството лабрадоресценция, което е и значението зад името му. Кристалите може да се срещнат в тънки форми с цветове, вариращи от лилаво до сиво-синьо, зелено, жълто или кафяво.

Минералът притежава перлен блясък, а някои видове проявяват и ефект на Шилер, който напомня за лунна светлина. Лабрадоритът се приема за символ на смелост и мистицизъм. Открит е за първи път в Лабрадор в Канада, но някои учени твърдят, че може да се открие и по метеорите. Другото име на този ослепителен камък е спектролит, а за някои дори е камъкът на магията.

Ако искате да събудите вътрешните си магически сили, трябва да се снабдите с лабрадорит. Вярва се, че е възможно да бъде усилвател на магически свойства, както и че може да помага за подобряването на дълбоките връзки. Поради така наречената игра на цветовете, прадедите ни са вярвали, че камъкът ще помогне с вашето вътрешно отразяване на светлината и свързването с невидими измерения. Будистите пък считат, че е камък, който се свързва с третото око и човек може по-ясно да види дадена ситуация като медитира с него или като го носи непрестанно.

Какво представлява лабрадоритът?

Този полускъпоценен камък е по-привлекателен от останалите, заради многообразието на цветовете му. Ефектът лабрадоресценция също е кръстен на мястото, където е открит камъкът - полуостров Лабрадор в Канада. По скалата на Моос той има твърдост от 6,0 до 6,5 и мярка за специфично тегло от 2,68 до 2,7.

Различните цветове на лабрадорита

Често е почти бял до черен цвят или син до зелен в зависимост от размера, но също така има нюанси на зелени или светлосини, които се използват широко за производството на сребърни и златни бижута. Съществуват три подкатегории лабрадорит. Ето, кои са те:

Спектролит: Той е с най-много цветове и висока лабрадоресценция. Използва се главно за отваряне на духовното око, както и във впечатляващото ясновидство.

Дъгов лунен камък: Известен е като Шилер или мадагаскарски лунен камък. Може да излекува емоционална болка, стрес, безпокойство и да укроти емоциите. Специалистите са избрали да се нарича прозрачен лабрадорит. Той обаче притежава и различни цветове и добавя енергия към вашия духовен живот. Този красив камък е прекрасен подарък за хора, често изпадащи в депресия.

Андезин: Този вид камък е по-добър от останалите, защото е открит в скалите на Андите и е в цветовете зелено, жълто, оранжево, червено, бяло и сиво. Той притежава лабрадоресценция, в червеникаво-оранжеви нюанси. Лабрадоритът не се модифицира или подобрява, така че всеки лабрадорит, който закупите, е естествено добиван полу - скъпоценен камък.

Според една останала легенга, лабрадоритът е бил причината за Северното сияние, след като рицар удря с копието си по него и всички цветове се освобождават и се отправят към небето. Легендата твърди, че лабрадоритът притежава и още цветове в капан вътре, които не се виждат.

Може да се каже, че лабрадоритът е един от най-красивите камъни

Безспорно, камъкът лабрадорит е един от най-красивите полу-скъпоценни камъни, освен атрактивността му обаче, съществуват и много поверия за неговите лечебни свойства и защитни свойства. Ако искате да се предпазите от злото, то можете да заложите именно на този камък. Вярва се, че е камъкът на астрологичните знаци Стрелец, Скорпион и Лъв.

Освен всички останали свойства, които притежава лабрадоритът, той може и да се променя на цвят, заради това го наричат "камък на трансформацията". Както споменахме по-горе, камъкът се свързва с Третото око, но и със святата Коронна чакра, като може би знаете, че тя е връзката между нас и вселената. Камък с толкова много символика няма как да остане незабелязан през годините. И двете чакри се свързват с шестото чувство, при което силата на лабрадорита се използва, за да можете да го подсилите и да го разширите. От този камък са произлезли много истории за развити магически способности, способност за гледане в бъдещето и др.

Мистични и лечебни свойства на лабродарита

Този камък е подходящ за медитация, духовна будност, духовно развитие и разширяване на разпознаването на сърцето и ума. В Индия се смята, че лекува, защитава и дори произвежда енергия там, където е нужна. Както много от вас знаят, в Индия се носят най-разнообразни бижута и има и истински шедьоври из между тях. Няма как лабрадоритът да не бъде известен камък и да не ги е впечатлил още преди години.

Лабрадоритът е полезен и когато става въпрос за общото здраве. Неговата сила е лечение - от главата до краката. Според поверията този камък има свой начин да разкрие модела на създадената болест. Този камък се препоръчва силно на тези, които обичат да изследват своя психически свят. Позволява им да разширят ума си и да развият психическите си способности, както и да прегърнат вътрешната си цел.

Какви са лечебните свойства на лабрадорита?

Трябва да знаете, че той изпълнява две функции - защита отвътре и отвън. Лекува очни нарушения и в същото време подсилва чакрата на третото око, за да подсили вътрешното зрение. Регулира кръвното налягане и премахва остатъците от предишни разочарования или несигурност. Това е от съществено значение, ако човек иска да увеличи вярата и доверието, което има към света и да бъде по-пълноценен.

Лекува всяка рана първо отвътре навън и чак след това само отвън. Укрепва физическия, емоционалния и духовния живот. Повишава самооценката и изостря психическите способности.

Един такъв камък ще повлияе и на шестото ви чувство. Дори в някои ситуации ще ви помогне да преборите страховете във вас и да постигнете смело някоя цел. А също така ще ви помогне да съберете себе си след период на депресия. Позволява на тялото ви да произвежда добри енергийни вибрации и да сте по-мъдри при вземането на решения.

Защитната функция на камъка е магнит за късмет. Има голямо влияние върху богатството, бизнеса, кариерното израстване, а също влияе и на очакванията за живота. Камъкът има способността да събира отрицателните вибрации и да освобождава положителните, за да създаде добра нагласа. Укрепва нашата вътрешна стойност и в същото време дава сила на нашето физическо тяло.

Какви са ползите от притежанието на камъка свързван с луната

Според специалистите, камъкът трябва да се използва при нарастваща луна. Тогава е много подходящо да се медитира с него, защото е от онези полускъпоценни камъни, които създават врата към вътрешната ви природа. Тя ще бъде свързана с чакрата на третото ви око, която пък отваря духовния ви ум и започва да навлиза в съзнанието ви.

Ако не сте сигурни как може да преобрази живота ви, опитайте се да медитирате и да достигнете до вътрешното си аз, за ​​да отворите вратата на вашето бъдеще и в името на собствената ви хармония да постигнете мир със себе си и с околните. Със сигурност лабрадоритът ще ви помогне, но се пригответе и да вложите ваши собствени усилия.

Бижута с лабрадорит

В продължение на много векове лабрадоритът е обичан камък в бижутерията. Той е бил един от онези, привличащи вниманието камъни, които могат да бъдат добавени на най-разнообразни бижута. На лабрадорит е казано че подхождат и сребро и злато, така че това е камък за всякакви дизайни. Той блести по специален начин и улавя светлината.

Носенето на лабрадорит на бижу е един от най-добрите начини да се възползвате максимално от неговите мощни лечебни свойства. Директният контакт с кожата гарантира, че тя се свързва с вибрациите на тялото ви и може да работи за внасяне на баланс, хармония и дори по-висока артистична цялост. Неговите блестящи златни, лилави, зелени и сини цветове сякаш танцуват, което го прави идеален избор за тези, които искат да го съчетаят с атрактивния си гардероб.

Възможно е да се слага както за специални поводи, така и като ежедневен ловец на внимание. Лабрадорит се използва и за направа на гривни от злато или сребро, защото така е близо до пулса на човек. Освен на гривна, този камък е възможно да бъде открит на колие от злато или сребро, пръстен, висулка или златни или сребърни обеци с лабрадорит. Тъй като тези бижута от лабрадорит са прекрасни, те са високо оценени и не е рядкост да ги видите като част от колекциите на знаменитостите.

Нефрит срещу лабрадорит - битката на камъните, за която ни питат постоянно

Нефритът също е много известен камък. Той е известен с твърдостта си и с факта, че е възможно да ви омагьоса с наситените си цветове. Ако е наситен с желязо, ще бъде в тъмно зелен цвят, а ако не е - с кремав. Приема се за камък на сърцето и на любовта. За разлика от така обичаният от всички, лабрадорит, нефритът няма да премахне наситеното лошо, а ще привлече любов и добрина. Бижутата от лабрадорит могат да се носят заедно с тези от нефрит и така човек да гони лошото и да привлича доброто.