Как да носим сребърни бижута, които да се забелязват

Вие сте тук

сребърни обеци капки във формата на листенца

Носенето на сребърни бижута винаги е било модерно. Няма епоха, през която този благороден метал да е бил забравен или отхвърлен. С масовото производство обаче се стига и до лекото им обезличаване. Решихме да ви покажем как да носите сребърни бижута така че да привличате погледи.

Стрийт стайл (Уличен стил)

Ефектът, който този стил се опитва да постигне е точно обратният на дисциплината. При бохо и стрийт стайла изправените и подредени линии остават на заден план, за да бъдат изместени от разчупени линии, несъразмерност и пренатрупване с различни елементи. Без значение, дали носите накъсани дънки, рокля без презрамки или пола до земята, голямото сребърно колие с атрактивен дизайн ще грабне погледа на минувачите безапелационно. Към уличният стил се причисляват и големите сребърни халки обеци, които можете да носите с прибрана на опашка коса. Сребърните халки са признак на бунтарство и стил е в едно. Сребърните гривни в този стил също са обемни, като има два вида, които преобладават - с много верижки и натрупване на орнаментите и тези, които са изработени от плоскост и привличат погледите с широчината си.

сребърно колие стрийт стайл

Офис стила

Колкото и да ни се иска да можем да носим всякакъв вид сребърни бижута на работа, това не е възможно. Офис стилът предполага формалност, хубавото е, че последните 10 години това е все по-слабо изразено. Формалността не е толкова задължаваща, бижутата стават все по-големи и по-атрактивни. Дори се приема за норма, ако облеклото е семпло, сребърното бижу да не е. Офис дрес кодът предполага чокъри, сребърни колиета с ресни, големи висулки и дори няколко степенни колиета.

Бохо стил

Бохо роклите и бижутата със сигурност са част и от вашия гардероб. Облеклата и бижутата в този стил са удобни и често подценявани. Истината е, че те привличат много внимание, но само ако са достатъчно атрактивни, в противен случай остават заслепени от останалите шарени цветове на бохо дрехите. При този стил големите висящи обеци са абсолютно задължителни. Колкото по-дълги и по-шарени, толкова по-добре. Много подходящи са сребърни обеци, инкрустирани с камъчета, както и такива във формата на капки.

Допълнителни препоръки

Среброто е прекрасен благороден метал, който позволява от него да се изработят изключително атрактивни модели. Когато сложите голямо колие или обемни обеци винаги се опитвайте да ги съобразите с облеклото ви. Не е добра идея да прекалявате с цветовете и формите, които привличат вниманието, все пак искате да сте стилно облечени. Ако едно от сребърните ви бижута е огромно, то тогава не слагайте второ голямо или обемно бижу. Спрете до един акцент и не го заобикаляйте с други бижута. Слагайки големи сребърни гривни, не е препоръчително да имате и големи сребърни пръстени със скъпоценни камъни, примерно.

При носенето на сребърно колие е необходимо да обърнете внимание и на деколтето на дрехите ви. Тук имате 2 варианта - или слагате дълбоко деколте, което да не пречи на колието или обличате топ с високо деколте, което да послужи за база на бижуто. В противен случай, линията на сребърното колие и тази на деколтето ще си пречат взаимно.

Съвет от нас е да избирате внимателно и да не скачате на най-големите бижута, които ви попаднат. Напълно възможно е най-големите сребърни халки обеци изобщо да не подхождат на лицето ви, например. Едно сребърно бижу може да е атрактивно и да привлича внимание с детайлната си изработка, скъпоценните камъни, които са инкрустирани по него, с дизайна си и с др. Размерът в тази ситуация няма толкова голямо значение.

Експериментирайте с нови бижута и нови модели. Благодарение на вековете, през които сребърната бижутерия се е развивала и усъвършенствала, днес можем да се насладим на многообразие. Няма причина да носите един и същи стил винаги, когато можете да експериментирате с дизайна, големината, цветовете и тн.