Какво да подарите на новодомци?

Вие сте тук

икона сребърна

Определено купуването на нов дом се свързва с огромно вълнение. Понякога обаче изборът на подарък за новодомци може да бъде твърде труден. Решихме да ви изброим няколко прекрасни подаръка, които ще зарадват току що нанеслите се. Хайде да започваме.

Табелка за вратата

Табелките за врата не са задължителни, но пък със сигурност са много интелигентен и грациозен начин да покажете, че този дом е ваша собственост. Ако търсите табелка за врата за подарък, ще трябва да съобразите подходящата форма и размер на табелката, която да допадне на приятелите ви. Освен това ще трябва да изберете шрифт и украшения в празното пространство, ако има нужда от такива. Повечето табелки за врата се изработват от метал, а надписите се гравират лазерно. Процедурата е лесна, но все пак отнема време, така че бъдете сигурни, че не сте поръчали табелката последния момент. Също така подсигурете се и че знаете фамилията точно как се изписва.

Табелка за пощенска кутия

Това е другият ни любим подарък за хора, които току що са се нанесли в ново жилище. Пощенските кутии са едно от нещата, на които обръщаме най-малко внимание, обаче ако не си получим писмата, това може да ни затрудни неимоверно много. Тези табелки също са метални и имената са лазерно гравирани, така че отново ще трябва да изберете форма, шрифт и украса.

Картина или икона

Това е много деликатен подарък, който изисква да познавате добре хората, на които ще го дарите. Ако изберете да им подарите икона, бъдете сигурни, че те ще я оценят подобаващо и също така знаят кой светия им подарявате. Различните светии закрилят различни неща, например Свети Мина е пазител на семейството и дома. Сребърна икона със Свети Мина е наистина много добър подарък. Ако се спрете на картина, то трябва да сте сигурни, че стилът ще допадне на домакините и ще е в стил с обзавеждането.

Комплект ключодържател

Ето това е най-полезният подарък за новодомци. Сметнете от колко човека се състои домакинството и добавете поне още един резервен ключодържател. За да направите подаръка си оригинален, помислете за персонализиран ключодържател за всеки член от семейството. Например, ако мъжът е запален по спортовете, ключодържателят може да е свързан с любимия му спорт или отбор, ако пък жената шофира определена марка кола, със сигурност ще се зарадва на ключодържател с нея. При децата е най-лесно – там можете да заложите на анимационен герой или красиви цветя.

Друг вариант е да поръчате изработени, чрез лазерно рязане, ключодържатели с имената на всички в домакинството. Така всеки ще си разпознава връзката с ключовете бързо и лесно. Ако подходите по този начин, то тогава допълнителният ключодържател може да го кръстите Гост или нещо подобно.

Табелка за домашния любимец

Независимо дали вашите близки имат куче, котка или друго животно, можете да подарите малка табелка за него или плакет, който да известява, че дадено място от новия дом е неговото. Това е забавен подарък, който задължително трябва да бъде използван за хора с чувство за хумор. Тези табелки също се изработват с помощта на лазерната технология и могат да бъдат с много детайли, различни по големина и вид шрифтове и украси. Ако пък изберете цял плакет, на него има достатъчно място да се изпише и дълго послание.

Подаръците, които даряваме, когато семейство се пренесе в нов дом, не е задължително да бъдат клиширани, като комплект чаши или пък одеяло. Ако тези хора са ви близки, можете да ги зарадвате с нещо, което те не очакват и са забравили да помислят, че ще им трябва. Така обикновено се случва с табелките за врата и за пощенска кутия. Ние ви обещаваме, че персонализираните подаръци ще им допаднат много повече, отколкото стандартните неща, от които най-вероятно нямат нужда.