Какви златни бижута да изберете за вашата сватба?

Вие сте тук

златни обеци с перли

Лятото определено е сезонът на сватбите. Много от младоженците се фокусират върху организацията, роклята, костюма и оставят бижутата за последен щрих. По този начин обаче, често не успяват да открият точно това бижу, което са си представяли и след това са разочаровани. Ако ви предстои сватба, опитайте се да не допускате тази грешка и заедно с роклята, да прецените и какви бижута ще носите и какъв стил ще са те. Решихме да ви покажем кои са най-популярни златни бижута, които булките избират.

Бижутата и роклята трябва да са добра комбинация

Със сигурност харесвате определени бижута, които изглеждат по даден начин. Опитайте се обаче да се абстрахирате от това, което ви е любимо и да изберете такива златни бижута, които да си подхождат със стила рокля, която сте избрали. Не забравяйте, че ще сложите на ръката си и брачна халка, която също можете да я съчетаете с останалите бижута и роклята. Ако пък предпочитате да напаснете роклята към бижутата, то тогава и това не е лош избор.

Като общо правило, цветът слонова кост (много булчински рокли са в него) най-добре се съчетава с жълто злато, защото то подчертава кремавия нюанс. Ако искате пък роклята да ви е чисто бяла, то тогава, нашият съвет е да изберете сребърни бижута или такива, изработени от бяло злато. В противен случай жълтият цвят може да отвлече от вниманието. Диамантеното бяло пък си пасва много добре с бижута от розово или жълто злато.

Естествено, всички тези комбинации са възможни, ако роклята няма мъниста по нея или някакви скъпоценни или полускъпоценни камъни. Ако вашата има, то тогава бижутата ви трябва да се съчетаят с тях.

Не претрупвайте

Аксесоарите добавят уникален щрих към вашия външен вид, но ако сложите твърде много, ще бъде неприятно и разсейващо. Със сигурност нямате нужда от воал, тиара, обеци, колие, бижу за тялото и гривна. Ако роклята ви е с богато деколте, изберете обеци вместо колие. За рокля с по-семпъл стил, сложете атрактивно колие. Когато става въпрос за обеци, те зависят до голяма степен от това с каква прическа ще бъдете - пуснатата коса предполага дълги обеци или такива във формата на капки, докато прибраната коса, може да позволи големи, атрактивни обеци.

Много булки допускат следната стилистична грешка и тя е, че се опитват да повторят даден акцент от роклята си с бижутата. Това звучи добре, но на практика винаги изглежда претруфено. Опитайте се да избягате от този капан и да съчетаете ненатрапващо аксесоарите и облеклото си.

златно колие със сърце и знака за безкрайност

Бижута спрямо деколтето на булчинската рокля

Красивата булчинска рокля показва точно толкова от тялото на жената колкото е нужно - нито повече нито по-малко. Целта на деколтето е точно тази и ако то се скрие под огромно колие, роклята и нейната красота биха останали на заден план, а никоя булка не иска това. Решихме да обърнем допълнително внимание на деколтетата и на съчетаването им с бижута, за да сме от помощ на по-неопитните.

Ако роклята ви е с бюстие и без презрамки, нашия съвет е да не слагате колие, а да заложите на елегантен чифт обеци. Според желанието ви, можете да постигнете високо ниво на елегантност, ако изберете прозрачни бижута или такива, отрупани с камъни цирконий, а можете да добавите и цвят, който да е акцент.

V-образните деколтета са трудни за комбиниране с бижута. Не са малко дизайнерите, които не са се справяли успешно с тази задача. На повечето места ще ви препоръчат да съчетаете чокър с този тип деколте, нашият съвет е обаче много да внимавате, защото може да издължите визуално торса си. Най-добрата опция е тънко златно колие с висулка, която не е много обемна, за да не краде внимание, а да подчертава линията на деколтето.

Ако пък роклята ви е с някакъв вид яка, а раменете ви са голи, то тогава пропуснете колието изцяло. Можете да използвате фиби за коса, които да добавят акцент или пък гривна за горната част на ръката. Тези гривни обаче не са много подходящи за твърде елегантни рокли, така че и тук е необходимо да сте внимателни.

Най-популярните златни бижута за булки

Златен комплект с парички

Много дълго време в българските традиции и облекло са присъствали пендарите и паричките. Днес всеки нюанс за пендар или паричка в бижутата е харесван и се превръща в любим акцент. Ако по тези бижута освен парички има и полу скъпоценни камъни като циркони, тогава сребърният или златен комплект бижута става изключително атрактивен.

златен комплект с парички

Бяло злато и перли

Перлите определено са се превърнали в символ на сватбените бижута. Тези снежнобели малки топчета няма как да бъдат пропуснати, като добра комбинация с бялата рокля. За да се съчетаят перлите обаче с жълто злато е необходимо високо ниво на майсторлък от бижутера. Повечето комплекти са от перли и бяло злато или от перли със сребро.

Златни колиета и гривни със знака на безкрайност

Много булки наблягат на символиката, която носят бижутата им. Това е причината да попадате на много сватбени бижута със знака за безкрайността в различни комбинации. Безкрайната любов може да е изобразена и със сърце, заобиколено от знаците на безкрайност. Формата на този елемент е много красива и отрупана със скъпоценни камъни, с добавени цветенца или пък пеперуда.