Какви бижута са подходящи за различните сезони

Вие сте тук

голям златен пръстен с много камъни цирконий

Винаги крайният избор какво бижу да сложите се определя от личните предпочитания. Има една голяма част обаче, която зависи и от това какво е времето навън. Различните сезони предполагат не само различно облекло, ами и различни бижута. Не е тайна, че има бижута, които можете да ги сложите, само когато навън е студено и такива, които подхождат само на летните жеги. Нека да видим кои са пролетните и летните модели и кои са зимните.

Зимни златни и сребърни бижута

Голям златен пръстен

Въпреки че няма да можете да носите колиета или гривни заради голямото зимно палто, можете да носите пръстени, които да привличат също толкова внимание. Зимата е идеалния сезон за големи пръстени с камъни. Ако имате пръстен, който да подхожда по цвят на палтото ви, то тогава не се бавете, ами го извадете от голямата кутия за бижута и го покажете.

Тъй като зимното облекло е по-голямо и със сигурност е по-забележимо от лятното, то и бижутата, които носите трябва да могат да отговорят по размер и пищност. Малките пръстени ще останат незабелязани, заради това изборът ви трябва да е смел и от към размер и от към цвят.

детелина висулка

Обеци, които да се забелязват

Освен пръстените, следващото по-важно зимно бижу са обеците. Прекрасен избор може да са големи златни халки или пък големи обеци във флорална форма. Големите обеци ще подчертаят красотата на лицето ви и ще привлекат вниманието към него, а не към тежкото ви палто.

Можете да подчертаете зимата с акценти

Няма по-подходящо бижу за зимата, от това, което всъщност изобразява някакъв зимен символ. Това може да е ботушче, снежинка или някои друг подобен модел. По този начин ще следвате духа на сезона и ще имате интересен акцент за всяка дрешка.

Платина и сребро

За зимния сезон трябва да се придържате към платината или среброто. Можете да си купите и златни бижута, но все пак по-доброто цветово решение си остават платината и среброто. Например сребърна гривна или чифт сребърни обеци винаги ще ви осигурят вниманието, от което се нуждаете. Може да комбинирате и голям сребърен пръстен с красиви сребърни обеци с един и същи вид полускъпоценни или скъпоценни камъни.

Носете умерено количество

Както при всяко нещо, така и при носенето на бижутата е важна мярката. Уверете се, че не носите твърде много пръстени или пък не прекалявате с големи обеци в комбинация с колие. Ако прекалите, само ще съсипете ефекта. Идеята на бижутата е да подчертават, а не да засенчват, заради това, количеството е от такова значение.

златен пръстен със зелен камък и малки камъчета цирконий

Летни златни и сребърни бижута

Изберете шареното

Лятото е свързано с ярки цветове - жълто, червено, оранжево. Всички те подчертават духа на сезона. Синият цвят и зеленият също не трябва да ги отписвате. Най-добрият избор за летни бижута са златните накити със скъпоценни или полускъпоценни камъни. Например, рубините и сапфирите са много добър избор.

Изберете златно колие на няколко нива

Различните по дължина верижки ще подчертаят деколтето ви. Когато времето започне да се затопля, първото нещо, което премахваме от дебелите дрехи е шалът и показваме деколтета си. Точно поради тази причина и колиетата с различна дължина и различни висулки са толкова добра идея.

Трябва обаче добре да обмислите стила на всичките да съвпада. Ако има драстични разлики може просто да изглеждате не на място с тях.

златен пръстен със син камък

Акцентирайте на ръцете

След деколтето показваме и ръцете си, чрез къси ръкави и дори топове без ръкави. Няма нищо по-добро за подчертаване на една ръка от красивата гривна. Ето какво съветват модните специалисти:

  • Ако искате да акцентирате на една гривна, тогава я сложете измежду няколко други, които да я подчертават;
  • Ако съчетаете гривна и пръстени, които си подхождат, ефектът им може да се загуби. Заради това, най-правилната комбинация е гривна с едни мотиви и пръстени в противоположните;

И двата съвета са изключително атрактивни, но е важно да не ги използвате едновременно.

Относно дебелината на гривните, няма някакво правило. Летните месеци са подходящи и за тънки и за широки гривни, така че имате свободата да изберете това, което ви допадне най-много като модел.

Много аксесоари

Аксесоарите безспорно играят важна роля във външния вид. Шапката, слънчевите очила, дори запалката могат да се превърнат в част от стила ви. Ако комбинирате бижутата ви също да са част от него, тогава дори и най-големите модни критици ще ви обърнат внимание.

детелина за лятно бижу

Изберете флоралните дизайни

Лятото е сезонът да покажете естествената си страна. Флоралните дизайни работят добре през този сезон, защото отговарят на духа на сезона. И лятото, и пролетта са свързани с веселие, вълнение и щастие. Повече разходки на свеж въздух и доста често из планината. Флоралните дизайни се вписват перфектно в тази картина. Можете да откриете стотици модели с цветя, детелинки, животни и т.н.

Лятото е време за експерименти със стиловете

Лятото ви дава много свобода, която можете да използвате да експериментирате с различни стилове. Можете да изпробвате различни комбинации и да създадете свой собствен и уникален личен стил. Можете да носите само една обеца, да сложите гривна за ръка или пък за глезен. Можете да комбинирате метали и бижута, които преди това не сте смеели. Изобщо бъдете смели и дръзки и ефектът няма да закъснее.