Златните бижута - всичко, което трябва да знаем за тях

Вие сте тук

атрактивен златен пръстен

Има една стара народна поговорка, която гласи, че любовта на мъжа минава през стомаха. Ако я перифразираме и се опитаме да обясним кое най-много омилостивява и радва жените, ще кажем, че любовта на жените минава през златната бижутерия. Наясно сме, че сега дамите ще се опитат да ни опровергаят с думи като:” Това не е най - ценното за мен” и други, но истината, мили мъже, е една - ако искате да зарадвате любимата си жена подарете и бижута ... по възможност златни бижута.

Златото е предпочитан материал за изработката на бижута, тъй като е красиво, обработва се лесно и стои прекрасно на всяка дама. В него перфектно могат да се вплетат различни скъпоценни и полускъпоценни камъни, което го прави още по - желано от дамите. Затова не се колебайте, ако трябва да изразите любовта си - подарете на своята половинка златни бижута с естествени или скъпоценни камъни.

Да откриете в днешно време бижутериен магазин, в който се предлагат различни бижута от злато, не е никакъв проблем. Проблем е, ако не сте напълно сигурно дали пръстенът, верижката или обеците, които ще закупите са изработени от висок карат злато или в него има примеси. Проблем е и как да откриете подходящия магазин или фирма, която да изработи желаните от вас златни бижута.

Злато - карат, как се изчислява карата на златото

Мерната единица за чистотата на златото се нарича - карат. Друга мерна единица е така наречената „проба“, която се измерва в хилядни части. Представете си, че държите в ръцете си златни, твърди гривни и искате да разберете колко точно злато има в тях. Чистото злато е 24 карата, което се равнява на проба 999.9, тоест има 99.99% злато в това златно бижу и 0.01% примес. Разпространено е каратите да падат през един на четни числа, така ще срещнете написани - 22 карата, 20 карата, 18 карата и тн. 18 карата се равнява на проба 750, което означава, че в тези златни бижута има 75% злато и 25% примеси. Цените на златните бижута, които са по-малко от 24 карата се смятат, като се раздели цената на каратите. В българия най-разпространеното злато е 14 карата.

Най-добрите златни бижута се намират в Пловдив.

Търсейки, злато онлайн или каталози на златни бижута, ще забележите, че в Пловдив са най-добрите златни бижутерии. Ако имате нужда от качествено изработени, красиви и дизайнерски бижута, които никой друг освен вашата дама няма да притежава, това трябва да ви е първият избор.

златен пръстен атрактивен

Ще намерите златни бижута както за деца така и за мъже.

Можете да избирате из между широк спектър от златни бижута със скъпоценни или естествени камъни. Ако вашата половинка мечтае за златни обеци или златна твърда гривна - ще откриете изключително богато разнообразие от ръчно изработени, уникални модели на златни бижута, които ще я впечатлят изключително много. Към голяма част от обеците се предлагат и златни гривни, верижки или пръстени, така че можете да допълните подаръка си, ако изберете комплект златни бижута.

Златният пръстен винаги е значел много за жената. Той е символ на любовта на мъжа към нея, затова когато избирате пръстен, по-добре  внимавайте. Преди да направите покупката деликатно се опитайте да разберете какви пръстени обича дамата ви, за да не сгрешите в избора. Някой дами предпочитат масивни пръстени, докато други си падат по нежните и ефирни малки пръстенчета, които стоят прелестно на нежните им ръце.

Ако сте решили да закупите златни бижута с камъни също е добре да се съобразите с цвета на камъните, които купувате.

Какво да съобразим и как да купуваме злато?

Добре е, той да е подходящ за зодията на жената или поне да съответства на цвета на очите и. Изборът на подходящите златни бижута не е никак лесен, особено ако държите да впечатлите своята дама. Но ако потърсите внимателно бижута онлайн, сме сигурни, че ще откриете това, което ви е необходимо при това на изключително достъпни цени.