Дървени икони

Вие сте тук

подарък икона

Сигурно знаете, че изработваме бижута от редица години. Опитът ни е научил да слушаме нашите клиенти и да задоволяваме изцяло техните изисквания. Много от нашите сребърни бижута всъщност се купуват, за да се превърнат в личен подарък за обичани хора. Когато обаче мислим за подаръци няма как да не споменем и нашите красиви дървени икони. През годините те са се превърнали в дар, наситен със смисъл, надежда и добри пожелания.

Символиката зад една икона

Иконата е изображение, което носи смисъла на някакъв образ. Много често слагаме икони в домовете си или ги подаряваме на близки и приятели. Вярваме, че образа, издълбан или изрисуван върху дървена плоскост закриля нас и дома ни. Поради тази причина и иконите са толкова предпочитани подаръци, особено за специални поводи или много близък човек. Те са част от нашата вяра и ние като християни ги почитаме, харесваме и смятаме, че те изразяват чистите ни помисли.  Всеки път, когато някой подарявa икона, той показва привързаност и преклонение, чрез нея той пожелава добри помисли, добри дела и грижа.

Различни видове икони

На българския пазар могат да се открият ръчно рисувани икони, сребърни, посребрени икони или икони със златен обков и инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни камъни, но ако търсите един наистина вдъхновяващ и стилен подарък, който ще радва близките ви години наред и който ще заема почетното място в дома, тогава може би е добре да се насочите към класическите дървен икони.

Дървото е материал, върху който са се рисували икони от дълбока древност и върху който и до ден днешен се рисуват от майсторите - иконописци. Дървото е предпочитано като материал за изработка на дървени икони, тъй като се счита, че то най - добре може да отрази емоциите на самите творци и рисуваните от тях икони носят и частица от самите иконописци. Разбира се, в днешните високо технологични времена на пазара могат да се открият икони, които са изработени машинно и на различни от дърво материали, но ако искате да подарите един наистина стойностен подарък, който наистина да носи послание и който да радва притежателите си години наред е добре да се насочите именно към оригиналните, ръчно рисувани дървени икони.

изработка на дървена икона

Каква икона да подаря?

Различните видове светци се вярва, че са силни в преборването на различни лоши сили.

  • Ако искате да наблегнете на защита на семейното огнище, то трябва да търсите икона със Свети Мина или Богородица. Свети Архангел Михаил също се счита за пазител на семейството и сплотеността.
  • При положение, че искате да преместите основния фокус върху любовта, то тогава за вас са икони със Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Вярва се, че те помагат за откриването на истинската любов.
  • За лесно раждане и безпроблемна бременност трябва да носите иконка на Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Марина или Света Анна.
  • На входната врата можете да поставите кръст, който да отблъсква негативната енергия, а от вътрешната страна на вратата Дървена икона на Богородица, която да пази семейството от разправии и кавги.
  • Много хора си слагат иконка в портфейлите или в колите, за да може светиите да ги закрилят, където и да се намират. Обикновено за тази цел се избират малки, джобни иконки, който са лесни за прибиране.

Имайте предвид, че каквито и икони да изберете за Вас или Вашите близки, то трябва при окачането им да ги поставите на изток. Не трябва покрай иконите да има други окачени плакати или картини. Освен това иконата на Исус Христос трябва да е най-отгоре, при положение, че имате изображения на няколко светци.

Нашите икони 

Можете да ги откриете в различни размери или със сребърен или позлатен обков и да изберете тези от тях, които според вас ще подхождат на стила, дейността, името или характера на човека, за който са предназначени. Разгледайте нашите предложения, отделете малко време и помислете кой светец би подхождал най-много на Вашия дом или на Вашите близки. Нашите дървени икони са с керамично покритие и са снабдени със закачалка, която да улесни прикрепянето им на стена. Нашите подаръци не се изчерпват само с прекрасните дървени икони. Можете да разгледате предложенията ни за сребърни икони, които ще впечатлят с блясъка си и изящната си изработка.