Да носим ли бижута по време на изолация?

Вие сте тук

жена работи от вкъщи

Изолацията, като противоепидемична мярка се въвежда, за да се повиши защитата към по-уязвимите части от населението. Въпреки че е насочена към здравето на хората, тя има и странични ефекти, които са: носене на повече домашни дрехи, по-малко лично социално общуване и по-малко гримиране и носене на бижута, когато си стоим вкъщи. Защо обаче това може да доведе до лоши последствия и какво можем да направим?

Какво казват дрехите и бижутата за вас?

В един нормален ден, вие ще подберете подходящо облекло, спрямо очакваните срещи през деня. Ще сложите скромни малки златни обеци, ако имате консервативно ежедневие. Или пък големи и дръзки, ако възнамерявате през този ден да сте в ролята на бунтарката. Ще добавите гривна или колие, които да привличат вниманието и да подчертават цялостния ви външен вид. Всичко, което носите говори за вас, вашият професионализъм, поведение, социален статут и др.

Виждайки ви със стегнат кок и дълги тънки златни обеци, хората, които срещате отсъждат макар и несъзнателно, че вие сте професионалист. Не само това, ами и вие виждайки се красиво облечени и с бижута, се чувствате по-уверени и доволни от себе си.

Какво се случва по време на изолация?

Най-честото нещо, което носите е долнище на спортен екип, клин или нещо меко и удобно, защото си стоите вкъщи и се виждате само със семейството ви. Бижуто, което добавяте, ако изобщо посягате към кутията ви с бижута, най-вероятно е гривна с висулка на нея, която ви носи късмет.

Дрехите ви и бижутата по време на изолация разказват съвсем различна история, за това кой сте и какви са вашите цели. И ако семейството ви по-скоро е свикнало да ви вижда по този начин, вие не сте свикнали да гледате себе си. Какво се получава? Много вероятно е да понижите самооценката си и да не се чувствате достатъчно уверени. Това може да ви натъжи и отчая и то точно в период от годината, в който това е най-малко желателно.

сребърна атрактивна висулка

Какво можете да направите?

Опитайте се всеки ден да се обличате различно сякаш отивате на работа. Слагайте цветни дрехи, които да повишат настроението ви. Отворете кутията си с бижута и добавете бижу, което ви носи удоволствие, когато го погледнете.

Повечето хора не се обличат точно както ходят на работа, все пак се придържат повече към удобството. Случва се да комбинират рокля с домашни чехли или хубава риза с мек клин. Знаем, че подобно поведение изисква ниво на дисциплина. Ако я загубите и успеете да се облечете само 2-3 дни, а след това посегнете отново към домашните дрехи, не се отчайвайте.

Имаме съвет и за тези от вас, които губят мотивация по-бързо, но въпреки това искат да направят нещо и да се почувстват по-добре. Може да редувате само бижута. Сигурни сме, че дори домашния мек пуловер може да се съчетае добре с чифт големи красиви сребърни или златни обеци. Това, което трябва да направите е да избирате по 1 различно бижу всеки нов ден и да го носите през цялото работно време. Можете дори да се снимате и да си допълните колекцията от снимки с нетрадиционния ви външен вид.

Как се отразява носенето на бижута по време на изолация?

На първо място, едно бижу винаги украсява. Първата стъпка е да изберете да украсите тялото и дрехите си по някакъв начин. Златните и сребърните бижута, които обичате да носите със сигурност ще ви донесат малко повече настроение от обикновено. Всеки обича да вижда себе си по красив начин и бижутерията дълги години се грижи точно за това усещане.

Освен визуално, повечето бижута и се усещат върху тялото. Това е доста деликатен сигнал, който ви подсказва, че изглеждате добре. И не на последно място, златните и сребърни бижута много често ги свързваме с приятни спомени. Тоест всеки път като погледнете към гривната или пръстена ви, вие ще си припомняте някои мил спомен. А във време на социална изолация, този позитивизъм е нещо, от което не трябва да се отказваме.