Годежните пръстени

Вие сте тук

Годежен пръстен СОМАХА

От векове хората изразяват по най-различни начини чувствата и емоциите си. За да изразят любовта към дамата на сърцето, мъжете най-често използват подаряването на годежни пръстени.

Още от древността, годежните пръстени изразяват желанието за вечен съюз и безкрайната любов между мъжа и жената. В Древна Елада например, най-разпространени са били годежните пръстени от желязо, но богатите са подарявали златни годежни пръстени.

Любопитен факт е, че в Средновековна Венеция е възникнала традицията да се подаряват диамантени пръстени. Имало е поверие, че диамантите са възникнали от пламъците на любовта. Били са достъпни само за богатите, защото са били доста скъпи.

В наши дни повечето годежните пръстени са с диамант. Поради факта, че диамантът е най-твърдия минерал, срещан в природата, той носи затвърждаване на взаимоотношенията между мъжа и жената. Не всеки мъж, решил да поиска ръката на любимата си, може да си позволи златен годежен пръстен с диамант. Някои избират пръстени с други скъпоценни или полускъпоценни камъни, като сапфир, изумруд , рубин, цирконий или аметист, като металът, който се използва може да е злато - жълто или бяло, платина или сребро.

Днес има голям избор от бижутерийни магазини, където се предлагат различни модели годежни пръстени. Най-търсени, естествено са златните годежни пръстени, инкрустирани с диамант. Могат да се използват и други камъни или друг метал. Във високосна година доста се търсят пръстени от сребро, поради поверието,  че на високосна година се носи този метал. Разбира се, по-добре ще бъде да използвате бяло злато или платина, ако искате вашата любима да получи наистина стойностен израз на вашата любов.

Важно е да изберете бижутерийният магазин, в който ще ви посрещнат и предложат каталог с модели и цени. За тази цел, магазинът на Сомаха е много подходящ, защото там разполагат с богат каталог от различни модели златни годежни пръстени. За да получи вашата любима единственият и неповторим годежен пръстен, имате възможност да поръчате бижу по ваш модел. Бижутерите в магазина могат да ви предложат и лазерно гравиране. Така дамата на сърцето ви ще получи годежен пръстен, с посвещение лично за нея.