Бижута от медицинска стомана

стоманена висулка цвете

Последните години се забелязва стремеж към перфекционизъм, който доскоро не съществуваше. В миналото да се заобграждат с красиви неща, беше типично само за хората от висшата класа.  Днес обаче много повече хора предпочитат и могат да си позволят естетика и красив дизайн. Помислете за всички бижута, които купуваме. Човек избира дадено бижу, заради красотата на линиите му или защото носейки го ще изглежда изтънчено. И в двата варианта бижуто е признак на добър вкус и стремеж към красота и съвършенство.

Избирайки бижу, ние избираме не само дизайна и вида му, ами и метала от който е направено.  Избираме и камъните и украшенията. Въпреки че всички знаем, че златото и среброто са най-известните метали, напоследък започва да навлиза и още един метал, чиято популярност расте неудържимо. Бижутата от медицинска стомана печелят все повече и повече почитатели, заради безбройните си преимущества.

Медицинската стомана е новото сребро

Среброто е хубав метал, който държи висока цена. Замисляли ли сте се кое точно създава високата му цена и бижутата изработени от него? Много хора твърдят, че този метал е рядък и заради това продажната му цена е висока. Това, което обаче повечето хора не знаят е, че част от образуването на цената, идва от високото търсене. Когато много хора искат и търсят някакъв продукт, неговата стойност се увеличава.

Основният начин, по който среброто и златото контролират икономиките на държавите, е чрез стойността.  Ако друг метал стане по-известен от среброто, примерно бижутата от медицинска стомана станат тотален хит, тогава те ще изместят съвсем лесно среброто от неговия престол. Това в известен смисъл вече е факт. Предвид това, че медицинската стомана е много по-трайна, обработва се по-лесно и цената ѝ е в пъти по-ниска, сребърните бижута са на път да бъдат изтикани от сърцата на хората. Можем дори да кажем, че медицинската стомана е новото сребро.

Това, че бижутата от медицинска стомана бързо добиват популярност е предимно заради огромната разлика в тяхната цена и тази на бижутата, които вече доминират пазара. Тоест, ще ви излезе доста по-евтино да си купите красиви стоманени обеци, отколкото такива от злато или сребро. Освен това бижутата от медицинска стомана печелят същото внимание, каквото преди време печелеха сребърните. Едно бижу можеше да се подмята от ръка на ръка цяла вечер, за да му се възхитят всички отблизо - и на изработката и на блясъка - точно това сега се случва с бижутата от медицинска стомана. Много хора не разпознават метала и любопитстват от какво е изработено едно такова бижу. Освен това го оглеждат внимателно и дори го пробват дали тежи и дали е удобно за носене. Малко по-малко медицинската стомана се превръща в символ на изтънченост и определен статут, точно това е направило и среброто. Дали обаче този процес ще завърши и наистина среброто ще бъде смъкнато от престола си, това ще видим скоро. За момента има всички индикации за този развой на нещата, но само времето ще покаже.

стоманена гривна

Защо бижуто от медицинска стомана е добър избор?

Всеки благороден метал има свои собствени характеристики. Именно те го определят за лесен за изработване на бижута или пък труден. Медицинската стомана има три отличителни черти, които я правят най-подходящия метал:

  • Гъвкавост - медицинската стомана се отличава с изключителна гъвкавост. Причините поради които хората си купуват бижута са различни. Някои ги купуват просто за да притежават нещо красиво, а други да красят себе си със тях. Бижутата могат да те направят атрактивен, изтънчен и дори да отвлекат вниманието от нещо, което не е харесваш в теб. Това може да се постигне, само ако бижуто е добре изработено и лесно за изработване. Гъвкавостта на материала е основната характеристика за това;
  • Добър материал с по-малко грижи - добрите материали притежават и блясък, който ги кара да изглеждат скъпо. Още от древни времена се знае, че хората обичат лъскавите неща. Това е и причината бижутата, редица години, да се правят от злато и сребро. Лошото и при двата метала е, че стават лесно на петна и се замазват. Полирането е единственият начин да се поправи това и то трябва да се прави редовно, за да се запази добрия външен вид на бижутата от злато и сребро. При медицинската стомана това не е нужно изобщо, което намалява драстично времето за поддръжка. Купувайки си висулка от медицинска стомана, няма да има нужда да я полирате всеки ден, а просто ще ѝ се радвате и ще я показвате. 
  • Якост - Когато обмисляте здравината и якостта на даден метал, трябва да знаете, че медицинската стомана превъзхожда и златото и среброто в тази категория. Медицинската стомана е не само естествено твърда сплав, ами и е създадена да издържа на износване и амортизация. Бижутата, които носим ежедневно, като пръстените и гривните, трябва да издържат на всички тези неща без да им се разваля външния вид и дизайна. Една стоманена халка може да бъде практически вечна без да ѝ се наруши дизайна или орнаментите. Ако погледнем и от страната на инвестициите, стоманените бижута са по-добрата инвестиция и в краткосрочен и в дългосрочен план.

стоманена висулка

Бижутата от медицинска стомана са перфектен подарък

Да притежаваш бижута и да ги носиш с подходящо облекло е не само стилно, ами и показва различни аспекти от характера ти. Бижутата от медицинска стомана са не по-малко атрактивни от тези изработени от сребро или злато. Нещо повече, те са по-евтини и се поддържат по-лесно, а блясъкът им е дори по-силен от този на останалите.

Едно златно бижу с диаманти, може да бъде наистина страхотен подарък. Обаче, ако се замислим, то няма да бъде носено нито често, нито показвано достатъчно. Когато правим подарък на някого, обикновено искаме подаръка да се свързва с нас и нашето участие в живота на този човек. Колкото по-често се носи нашият подарък, толкова по-често човекът ще се сеща за нас. Бижутата от медицинска стомана са достатъчно атрактивни да се носят на специални поводи, както и ежедневно. Освен това, металът не се надрасква лесно и не изисква ежечасно полиране, което го вкарва в категорията подаръци, които не се нуждаят от допълнителна грижа.  

Цената на бижутата от медицинска стомана също е много добра. Толкова е добра, че няма да има нужда да се притеснявате, че някой би решил да ви открадне бижуто. Това, при всяко положение е перфектният подарък, защото не струва скъпо, няма да навлече неприятности, не потъмнява с времето и изглежда зашеметяващо. Въпрос на избор е да предпочетете за подарък бижу изработено от медицинска стомана, вместо до болка втръсналите ни злато и сребро.