Бижута и тяхното значение за жените

Вие сте тук

жена с красиви гривни

Жените обожават бижутата, защото са символ на женственост и социален статус. Бижутата винаги са карали жените да се чувстват красиви и уверени. Бижутерийните изделия могат да бъдат изработени от най-разнообразни материали - диаманти, перли, злато, сребро или други скъпоценни материали. Без значение материала, бижутата винаги са имали едно огромно преимущество -  добавяли са към естествената красота на жените.

Красотата, която се забелязва отдалеко винаги печели комплименти. Един бърз поглед към миналото разкрива, че бижутата са били инструмент за разкриване на вътрешната красота, украсявайки врата, челото, ушите, ръцете, кръста и краката на двата пола. И мъже и жени са носили гривни, колиета, обеци, пръстени и др. Естествено, при едни народи това е било повече, при други по-малко.

Защо жените все още носят много бижута?

И до днес жените, и млади и стари,  са луди по бижутата. Умелите майстори златари и бижутери леят благородни метали, за да създадат великолепни колекции от колиета, обеци, гривни и дори модни бижута. Когато тези артистично извити метали намерят правилното място върху естествено извитата фигура на жената, те получават дължимото им внимание и жената грейва от щастие. Това се забелязва дори по езика на тялото ѝ. Всяка жена изглежда и се държи уверено, когато има върху тялото си красиви бижута. Понякога дори само една сребърна гривна е необходима, да накара жената да се усмихне и да започне да вижда себе си като стилна дама.

Днес почти няма никакво значение, дали бижуто, което носи една дама е златно, сребърно или пък изработено от стомана. Важното е да е красиво и да подчертава добрите страни на жената.

Мъжете също носят бижута

Със сигурност сте подарявали на ваш близък мъж някое бижу, било то гривна, пръстен или часовник. Днес към категорията бижута могат да спаднат и всички други малки аксесоари, които един мъж носи - запалка, верижка, ключодържател и др. Колкото по-елегантни са тези предмети от бита, които са през цялото време с мъжа, толкова повече се приемат за бижута. Ако искате да зарадвате някой близък и не се сещате за подарък, тези аксесоари може би са много добро решение.

Трябва ли бижута да е скъпо?

Бижутата имат много общо с традицията, така че дизайнерите и бижутерите трябва да имат предвид традиционната стойност на всеки един от елементите, преди да вземат решение за крайната цена. Жените обикновено са много придирчиви към дизайна и са склонни да влагат каквато и да е сума за този, който им харесва най-много. Мъжете са малко по-рационални, когато става въпрос за цена.

няколко красиви колиета

 

Така че, когато качеството играе доминиращата роля, се очаква дизайнерите да бъдат щателни при подготовката им. Скъпите бижута може да подскажат социалния престиж, но носенето им всеки ден на работното място може изобщо да не е безопасно. Не е никак лоша идея, освен скъпи бижута, една дама да има и атрактивни по-евтини бижута, които да носи всеки ден в офиса. Така и тя ще се чувства по-защитена и ще може да си осигури различна екстравагантност всеки ден на ниска цена.

Не е тайна, че работещите жени акцентират на стила, а не толкова на самия метал. В днешно време жените по цял свят знаят кое е красиво и избират да са стилни, пред това да влагат крупни суми. Стоманените бижута например са много добър избор за всекидневието. Изключително стилен метал, който лесно приема формата на избрано бижу. Може да се съчетае безпроблемно с различни облекла, рокли или панталони. Общо взето, стоманените бижута добиха заслужена популярност през последните години. Например, и мъже и жени харесат стоманените гривни. Те могат да се надписват и да бъдат украсени с различни форми и камъчета. Цветът на метала има блясък и една такава стоманена гривна стои добре върху китката.